Cartile de colorat pentru adulti: relaxare psihica si odihna activa

Avand in vedere viata digitala pe care o traim, se observa tot mai mult revenirea la obiceiurile si obiectele care erau utilizate atunci cand viata era mai simpla. Este adevarat ca simtim tot mai mult nevoia de a ne relaxa. Fie ca alegem o plimbare in parc sau o activitate departe de ecranele digitale care ne inconjoara, scopul este decuplarea de la gandurile negative.

 

Cartile de colorat pentru adulti sunt ceva relativ nou pe meleagurile noastre, desi exista pe piata internationala de ceva vreme. Asa cum coloratul ii ajuta pe cei mici sa-si dezvolte o multitudine de capacitati si aptitudini, pentru adulti aceasta activitate este una relaxanta, placuta, antistres. Aceste carti de colorat au devenit din ce in ce mai populare, nascand o noua pasiune. Oamenii simt nevoia de a se relaxa, iar apetitul pentru colorat rezulta si din aceasta nevoie de a te simti bine, ca odinioara. Bineinteles, coloratul este legat si de copilarie, perioada a vietii lipsita de griji.

In primul rand, coloratul pentru adulti presupune o oarecare rabdare. Daca nu esti o persoana careia sa-i placa detaliile si daca nu ai rabdare in general, nu e pentru tine.

 Carti de colorat pentru adulti

Concentrarea, imaginatia, curiozitatea si creativitatea sunt puse si ele la incercare prin colorat. llustratiile din cartile de colorat pentru adulti pot fi personalizate dupa propriul plac. Nu exista reguli sau limite pentru aceasta terapie prin desenat. Nu trebuie sa fii expert la colorat pentru a te reintoarce la setul de creioane colorate.

Coloratul iti ofera relaxare psihica si odihna activa, departe de ecranul calculatorului, laptopului, tabletei, smartphone-ului samd. Trebuie sa recunoastem ca in zilele noastre de asta avem nevoie: activitati relaxante ce ne dau o pauza de la ecranele in fata carora petrecem zilnic foarte mult timp.

In timp ce colorezi, gandurile se indreapta in totalitate spre ceea ce ai de colorat, ce culoare sa alegi, cum sa colorezi mai frumos. In aceste momente mintii i se ofera un ragaz, golindu-se si curatandu-se de gandurile si problemele zilnice. De aceea, mai ales persoanele anxioase pot apela la acest hobby in momentele de tensiune, pentru a calma mintea.

Ilustratiile din cartile de colorat sunt destul de complexe, iar pentru a colora o pagina dureaza ceva timp, ceea ce face ca rezultatul final sa fie si mai satisfacator. Sunt insa si desene mai simple ce pot fi colorate intr-un timp mai scurt, ce se potrivesc perfect pentru o pauza mai scurta.

Pe scurt, iata motivele pentru care adultii ar trebui sa se apuce de colorat:

  • Este o activitate antistres
  • Favorizeaza creativitatea
  • Scade starea de anxietate
  • Da frau liber imaginatiei
  • Ajuta la stapanirea gandurilor negative
  • Da o pauza mintii prea ocupate
  • Este o activitate relaxanta, placuta

Cartile de colorat pentru adulti cu ilustratii de Johanna Basford si Millie Marotta sunt cele mai cunoscute si apreciate. Astfel de carti se gasesc si in magazinele din Romania, preturile incepand de la aproximativ 20 RON.

Author: AlpensFashion
Tags