Pantofii cu toc – cum facem alegerea potrivita

Pantofii cu toc nu schimba doar postura corpului, subtiind si inaltand silueta. Cu perechea potrivita te simti mai increzatoare, mai puternica, mai sexy. Au o putere asupra mintii noastre, a femeilor.

Asa cum pentru fiecare piesa vestimentare exista o regula, pantofii nu fac exceptie. Voi incepe prin a va spune ca exista mai multe tipuri de pantofi cu toc: cei stiletto, sling backs, cei cu platforme, peep-toes si lista ar putea continua. Poate nu toate ati auzit de aceste denumiri, dar sunt sigura ca vizual, ii stiti pe toti. Important este sa le cunoasteti avantajele si dezavantajele, iar acestea sunt in functie de voi, de cum va simtiti voi bine in pantofii cu toc.pantofii cu toc

Personal, nu pot purta tocuri foarte inalte. In afara faptului ca sunt destul de inalta, stilul meu e mai mult casual-funky-trendy si ma simt atat de bine in acest stil, incat in cazuri extreme imi scot tocurile din sifonier. Pentru ca port mai rar, simt ca ma doar picioarele foarte tare. Fetele care poarta des pantofi cu toc, va vor zice ca totul tine de obisnuinta. Asa ca totul e la alegerea voastra 🙂

Dar sa uitam de mine si de stilul meu si sa revenim la subiectul pantofi cu toc. Conteaza foarte mult ce inaltime aveti, in primul rand. Sa nu aveti impresia ca daca sunteti mai mici de inaltime este ok sa va incaltati cu cele mai inalte tocuri. Un toc peste 8 cm (aproximativ) nu va face decat sa scoata in evidenta faptul ca sunteti scunde.

Un alt aspect de luat in calcul este grosimea tocului. Tocul subtire ofera mai putina stabilitate si este de recomandat sa fie purtat seara, fiind considerat mai elegant. Tocul gros ofera mai multa sustinere si este potrivit si pentru zi, si pentru seara. Mie imi place sa port pantofii cu toc gros in sezonul rece.

Trebuie sa va vorbesc putin si despre varful pantofului. Aici, cred ca tocurile tip stiletto au un avantaj mare, fiind preferate de femei. Poate pentru ca ofera un look mai chic si mai elegant. Mie imi plac si pantofii cu varful mai rotund, fiind stilul clasic-casual. Placuti sunt si pantofii open toe, acei pantofi deschisi in partea din fata.

Author: AlpensFashion
Tags